Nypremiär för Psykologer tittar på film på Cinemateket

Psykologer tittar på film flyttar in hos Cinemateket från och med i höst. Det blir tre filmvisningar per säsong, med efterföljande samtal och psykologisk analys.
Hösten 2012 är det övergripande temat identitet och sexualitet och första filmen ut är Catherine Breillats regidebut A Real Young Girl (FRA, 1976). I filmen får vi följa en uttråkad tonårstjej på sommarledighet som tar av sig trosorna i tid och otid och fantiserar om taggtråd-och-daggmasksex med den tystlåtne hunken vid sågverket. Anknytningsstörd, perverterad eller bara frisinnad flicka i konservativ lantlig miljö? Breillats debutfilm, efter hennes egen roman, fick ligga på hyllan i 20 år på grund av det explicita innehållet.
Moderator är psykologen Jonas Mosskin och medverkar gör även psykologen Anna Karlstedt samt psykologstudenten och journalisten Åsa Maj Jonzon. Filmen visas 11 september kl. 18.00. Entrébiljetten på 65 kr gäller för både film och samtal!

Varmt Välkomna!

Comments are closed.